Intro


 

In conditiile unui mediu de afaceri puternic concurential cresterea cat si mentinerea performantelor companiilor necesita optimizarea proceselor.

Comunicarea electronica intre furnizori si clienti creste eficienta acestora aducand beneficii ambelor parti implicate prin economia de timp si gestionarea eficienta a marfurilor, iar solutia pentru piata din Romania este platforma ExpertSupplier.com.

Comunicarea intre companii este inca majoritar bazata pe e-mailuri, faxuri sau apeluri telefonice. Aceste modalitati de comunicare consuma timp si sunt principala sursa de erori in relatiile dintre partenerii comerciali.

Chiar daca o mare parte din mesaje sunt generate astazi de sisteme informatice ele sunt mai apoi transmise catre destinatari prin metode ce impun prezenta unui operator uman care va prelua mesajul cu o intarziere direct proportionala cu gradul sau de incarcare.

 

Mesaje
EDI


 

O analogie potrivita pentru o platforma EDI este traducatorul. Astfel o companie stie comunice in limba Germana, iar partenerii sai comerciali stiu fiecare cate o alta limba, Italiana, Franceza, Romana etc.

Rezolvarea pentru ca toti sa poata colabora este un translator ce cunoaste toate limbile enumerate mai sus si care face traducerile respectand regulile stabilite initial, astfel incat prima companie sa nu fie nevoita sa invete toate limbile. Cu alte cuvinte prima companie evita costurile si eforturile asociate integrariilor multiple cu fiecare partener comercial si foloseste o platforma EDI ce va realiza transformarea mesajelor sale in formatul pe care celelalte companii il pot integra direct.

Orice document ce astazi este trimis intre companii are un corespondent in standardul EDI indiferent de industrie. Printre cele mai uzuale mesaje folosite astazi in Romania sunt comenzile de marfa, avizele de transport, receptiile de marfa, facturile in format electronic, rapoartele de vanzari si stocuri, notele de debit si de credit, catalogul de produse etc.

Deoarece fiecare companie are propriile metode de a formata mesajele folosite a aparut necesitatea unei platforme care sa asigure transportul si transformarea acestor mesaje astfel incat doua sisteme informatice diferite sa poata comunica eficient si sigur.

 

Cum pot folosi
platforma
Expert Supplier


 

Platforma Expert Supplier este solutia IT cu ajutorul careia puteti trimite si primi mesaje electronice de la toti partenerii comerciali cu care colaborati indiferent daca acestia folosesc sau nu o platforma EDI ori daca au sau nu o aplicatie de gestiune a afacerii.

Majoritatea lanturilor mari de retail au fost deja integrate in platforma Expert Supplier cu unul sau mai multe mesaje EDI disponibile partenerilor sai. In acelasi timp companiile producatoare folosesc Expert Supplier in relatia cu distribuitorii lor sau cu furnizorii de materii prime. Contactati echipa noastra de suport pentru a afla cum puteti utiliza serviciile noastre EDI pentru optimizarea comunicatiilor cu partenerii dumneavoastra comerciali.